RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Наймолодша лауреатка: Букерівську премію отримала письменниця з Нідерландів

Сьогодні, 26 серпня, дебютний роман Маріке Лукас Рейневельд "Вечірній дискомфорт" визнали лауреатом Міжнародної Букерівської премії - найпрестижнішої премії в художній літературі, яку було перекладено на англійську мову.

Про це пише The New York Times.

Автор книги 29-річна Маріке Лукас Рейневельд розділить приз в розмірі близько 66 тис. дол. з Мішель Хатчінсон, яка перевела роман з голландської мови.

Щорічна Міжнародна Букерівська премія проводиться тим же фондом, що і Букерівська премія, яка присуджується за художню літературу, написану англійською мовою. Щоб претендувати на міжнародну Букерівську премію, перекладена книга повинна бути опублікована у Великобританії.

Роман "Вечірній дискомфорт" є першим романом Маріке Лукас Рейневельд. Після публікації у 2018 році книга стала бестселером в Нідерландах. Дія твору розгортається в релігійній голландської сім'ї, що живе на молочній фермі на початку 2000-х років, і оповідає про Джас, 10-річну дівчинку, чий брат загинув в результаті нещасного випадку на ковзанах, а також про боротьбу її сім'ї з горем.

Обкладинка книгиФото: The New York Times

Відзначимо, Маріке Лукас Рейневельд стала наймолодшою лауреаткою Міжнародної Букерівської премії.

Як писав "Апостроф", музичний продюсер Ноель Фішер (Detail), удостоєний премії "Греммі" за роботу зі співачкою Бейонсе, заарештований за 15 пунктами звинувачення в сексуальному насильстві.