RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

Всі новини

У Києво-Печерській лаврі відслужили літургію на день Успіння Пресвятої Богородиці

У день Успіння Пресвятої Богородиці у Києво-Печерській лаврі відслужив літургію Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Йому співслужили намісник Києво-Печерської Лаври Митрополит Павло, архієреї та духовенство монастиря. Матір божа згідно церковній історії, пережила Ісуса Христа на 20 років і спочила у віці майже 70ти років.

"І перед тим, як уснути тим сном, який ми називаємо — смерть, вона побачила спасителя, який зішов з неба до неї щоб взяти її душу до неба", - сказав Онуфрій, Митрополит Київський і всієї України.

Матір Божа надзвичайно шанується українськими православними. Успіння Богородиці - престольне свято для Києво-Печерської Лаври. Головний собор монастиря названий на честь Успіння Пресвятої Богородиці - Успенський Собор. Всі три Лаври в Україні - Свято-Успенські (Києво-Печерська, Почаївська, Святогірська). Діва Марія є заступницею людей перед Богом.

"Весь рід людський є дітьми нашої пресвятої богородиці. Кожен з нас є .... Вона прийде якщо з чистим серцем до неї звернутися", - сказав Вадим Новинський політик та диякон УПЦ.

Свято Успіння Пресвятої Богородиці є одним із 12 найбільших свят православної церкви. Ним закінчується церковний рік. Новий церковний рік почнеться з першого вересня. Інше важливе двунадесяте свято - Різдво Пресвятої Богородиці відзначатимуть менше ніж через місяць - 21 вересня.