RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

В Україні зафіксовано випадок "екзотичної" хвороби - спочатку з'явилася слабкість

У Полтавській області у місцевого жителя медики діагностували лихоманку Західного Нілу після того, як у нього підвищилася температура, з'явилися слабкість і ломота в м'язах. Хворий був госпіталізований.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інформацію, опубліковану Центром громадського здоров'я МОЗ.

Ця рідкісна хвороба була виявлена у жителя Зіньківського району Полтавської області. Вірусологічною референс-лабораторією ДУ "Центру громадського здоров'я МОЗ України" методом імунофлюоресценції виявлені антитіла IgG до вірусу Західного Нілу.

У МОЗ уточнили, що, станом на 27 серпня 2020 року, Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) зафіксував 122 випадки зараження лихоманкою Західного Нілу, десять осіб померли. Зокрема, вона виявлена в Греції (54 випадки, в тому числі вісім смертей), в Іспанії (44, в тому числі дві смерті), Італії (22) і Румунії (2). В Іспанії (провінція Севілья) триває спалах цієї хвороби.

Вакцини для профілактики лихоманки Західного Нілу не існує. У МОЗ також повідомили, що інфікована людина не заразна.

"Поки немає документального підтвердження випадків передачі вірусу від людини до людини за умови дотримання стандартних заходів інфекційного контролю", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в США підліток захворів жахливою хворобою. Він став "перетворюватися на камінь", і його попередили, що якщо йому не знайдуть ліки, то він буде заточений в своєму тілі.