У військовій частині під Одесою скандал: командування звинуватили в знущаннях

У військовій частині Одеської області солдат потрапив до лікарні після "виховання" командуванням частини.

Як повідомляє "Апостроф", про це пише видання "Думська".

Інцидент стався в одному з формувань протиповітряної оборони оперативного командування "Південь". Солдата-строковика госпіталізували з інсультом. За словами товаришів по службі, над ним знущалися під виглядом "виховної роботи".

Почалося все з моменту, коли п'ятеро військовослужбовців в/ч А3880 в смт Чорноморське самовільно покинули частину. Пізніше командування затримало одного з них, який знаходився в стані алкогольного сп'яніння. Також через деякий час знайшли всіх інших.

Солдат вирішили не залучати до адміністративної відповідальності. Однак офіцери провели "урок" по-своєму. Вони нібито наказали здати цивільний одяг солдатів, а потім порізали його ножицями. Також солдат змусили фізично працювати: проводили численні стройові, змушували робити вправи.

Від перевантаження один з солдатів, житель Вінницької області 2000 року народження, втратив свідомість. Вранці наступного дня його доставили в госпіталь, де лікарі поставили діагноз "інсульт".

Інцидент стався ще в середині серпня. Однак військовослужбовець поки ще перебуває в медустанові. Інформацію підтвердили і волонтери, які збирали гроші на його лікування. За їхніми словами, солдат знаходився у важкому стані, але йому вже краще.

Також волонтери відзначили, що карали військових фізичними навантаженнями на спеці.

Командування частини заперечує, що група військових пішла в самоволку. За їхньою версією, вони просто влаштували п'янку. Їх перевірили, а п'яних відправили на медичний огляд. Офіцери заперечують і проведення "виховної роботи".

Про солдата, який потрапив до лікарні, кажуть, що до призову в армію він займався єдиноборством, де отримав травму голови. Тому інсульт може бути пов'язаний з цим.

"Ви просто не знаєте, кого до нас направляють служити військкомати. Там люди з хронічними захворюваннями, є з надмірною вагою. А комісувати їх за станом здоров'я - ціла справа, потрібно, щоб зволив дати довідку госпіталь", - поділився один з офіцерів.

Як повідомляв "Апостроф", в казармах Військового інституту танкових військ Національного технічного університету "ХПІ" знущалися над курсантами.