RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Бабусі, школярі та чоловіки похмільного вигляду": спікер ГО про акцію "Закохай чиновника до нестями" у Києві

Акція біля Київради під назвою "Закохай чиновника до нестями", яку у вівторок провело співтовариство "Київ дістали будівельним свавіллям", носила ознаки замовної.

Про це у Facebook ГО "Асоціація інвесторів нового житла" розповіла речник громадської організації "Асоціація інвесторів нового житла" Світлана Мякота.

Як вказує активістка, на пропозицію "покохатися" у КМДА не відреагували, можливо, через склад учасників пікету: "На акцію "численне співтовариство" виставило два десятки людей, більшість з яких були літні бабусі, школярі та чоловіки похмільного вигляду. В один ряд з останніми можна поставити і найголовнішу "активістку", яка через апатичність "підлеглих" кричала у мікрофон, путала назви будівельних комплексів і кілька разів ледь не перейшла на "феню".

Як зазначає активістка, заангажованість пікетувальників була очевидною - на плакатах та в написах на палатках, які вони залишили біля КМДА, згадувалася назва лише однієї компанії-забудовника.

"Якщо ви справді боретесь проти будівельного свавілля у Києві, чому ця боротьба триває лише проти однієї компанії? Чому саме проти "Інтергал-Буда", який будує об'єкти і здає квартири - адже є ряд забудовників, у яких справи погано, які кинули напівзведені комплекси. Думаю, відповідь очевидна. Це – чергова проплачена акція, спрямована на те, аби підірвати репутацію забудовника і розхитати ситуацію на ринку", - зазначила активістка.

Світлана Мякота впевнена, що ця акція – черговий факт прояву нечистоплотної конкурентної війни між забудовниками: "Простим інвесторам потрібно, щоб ситуація на ринку будівництва заспокоїлася. Після того, що сталося з "Аркадою" і "Укрбудом", люди вкладають гроші у квадратні метри обережніше. А подібні акції ще сильніше їх відлякують. Чим менше інвесторів, тим менше шансів, що будівництво завершиться в заявлений строк. І ще більше шансів, що можуть виникнути проблеми навіть у найнадійнішого забудовника. Чи, може, хтось зацікавлений, щоб у нас з'явилися нові "Аркади" і "Укрбуди"? Схоже, це дійсно так".

Щоб вирішити проблему, Світлана Мякота радить уважніше подивитися "за спини активістів" та їхніх колег: "За кожним із цих псевдоактивістів і продажних депутатів стоять конкретні люди, які смикають їх на мотузці. Час дізнатися, хто ці ляльководи і назвати їхні прізвища! Інакше організований ними штучний безлад у житловому будівництві перетвориться на хаос, від якого постраждають усі. В тому числі - сумлінні забудовники та їхні інвестори", - резюмує Світлана Мякота.

Останнім часом крупніший забудовник України компанія "Інтергал-Буд" зазнає регулярних атак з боку як окремих осіб, так і організацій, які називають себе "громадськими". Серед них, зокрема, депутат Київради Ігор Мирошніченко, екс-заступник головного архітектора Києва Віктор Глеба та представники ГО "Твердиня" і "Стопсвавіллю". У компанії впевнені у замовному характері нападок, що "ініційовані і проплачені конкурентами".