Суд виніс вирок громадянам, які кидали каміння в Нових Санжарах

За рішенням Новосанжарського районного суду, до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік засуджено двох чоловіків, які кидали каміння і цеглу в співробітників поліції в лютому 2020 року, коли в селище Нові Санжари привезли евакуйованих з китайського міста Ухань.

Про це повідомили на порталі Судова влада України. У повідомленні сказано, що обидва обвинувачених пішли на угоду зі слідством і домовилися з прокурором про кваліфікацію злочину і покарання за нього.

Зокрема обвинувачені визнали провину і погодилися на покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі, але зі звільненням від нього з випробувальним терміном на рік.

Суд встановив, що зазначені громадяни брали активну участь в масових заворушеннях у Нових Санжарах, кидали в правоохоронців каміння та цеглу, коли на території санаторію проїжджали автобуси з евакуйованими. В результаті п'ятеро силовиків отримали травми різного ступеня тяжкості.

Як повідомляв "Апостроф", раніше за поширення неправдивої інформації про коронавірус в соціальній мережі Facebook Яремчанська міська суд (Івано-Франківська область) вирішив оштрафувати місцеву жительку на 170 гривень.