RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У місті під Києвом оселилася зграя лисиць - волонтери б'ють на сполох: фото і відео

У міському парку Бучі (Київська область) зоозахисники рятують лисицю і трьох її дитинчат. Одне лисеня місцеві активісти вже виходили, на лікування інших оголошено збір коштів.

Про зграю лисиць, яка з'явилася в Бучацькому міському парку, повідомила на своїй Facebook-сторінці керівниця екологічного центру "Крила птаха" Марія Микитюк.

Як сказано в повідомленні, лисиці не полохливі і йдуть до людей, які іноді угозают їх їжею. Однак їх вид виснажений, хижакам явно не вистачає корму.

Марія Микитюк зловила одного лисеняти, який, крім виснаження, хворів демодекозом і був покритий численними ранами. Тварина вилікували, вакцинували від сказу і відпустили на волю.

"Сьогодні після тривалого лікування і контрольного чистого аналізу крові та шкіри випустили лисеня. Шкіра повністю зажила, вакцинація вся пройдена, ветпаспорт відкрили, нова густа шерсть повністю покрила лисі ділянки. Випустили в заповідних зонах, але все ж на перших порах залишили багато їжі", - написала зоозахисниця, опублікувавши в соцмережі відео.

До сих пір в парку залишаються ще двоє лисенят, яких не дається спіймати. Крім того, на лікування тварин не вистачає засобів. Вакцинація, підтримка і лікування однієї лисички обійшлася в 10 тисяч гривень, тому зоозахисники звернулися за допомогою до небайдужих громадян.

Як повідомляв "Апостроф", у Верховній Раді зареєстрований законопроект, який передбачає введення штрафів для власників тварин.