Гібриди проти електромобілів: в чому головна різниця і що вибрати

Зараз особливої популярності набирають електромобілі і так звані гібриди, але не всі знають про їх переваги та недоліки.

Про це пише агентство JD Power.

За даними експертів, автомобілі на паливних елементах все частіше стають предметом обговорення, але на відміну від електромобілів вони ще не такі широко доступні.

У свою чергу Honda, Hyundai і Toyota продовжують удосконалювати технологію, яка пропонує кращий запас ходу, ніж акумулятор в поєднанні з 5-хвилинної дозаправкою.

Як же працює гібридний автомобіль?

Гібрид поєднує в собі двигун внутрішнього згоряння і електродвигун для приводу автомобіля. Стандартним гібридом є Prius - цей автомобіль може працювати виключно на своєму ДВЗ, електродвигуні або їх комбінації.

Акумуляторна батарея в гібридах відокремлена від стандартної 12-вольтової акумуляторної батареї автомобіля і заряджається за рахунок уловлювання енергії в момент, коли автомобіль гальмує або рухається за інерцією. Пі час цього режиму водіння газовий двигун не працює і паливо не витрачається. Але в разі, коли транспортний засіб рухається на більш високих швидкостях, то ДВЗ бере на себе основну відповідальність як джерело енергії.

Як працює електромобіль?

Електромобіль з акумулятором (BEV) або просто електромобіль приводиться в рух електродвигуном і великим акумулятором. Всім звичного двигуна там немає. Таким чином, вам не потрібно їхати на заправку. Замість цього весь автомобіль працює на енергії, що виробляється акумуляторною батареєю великої ємності.

Що вибрати: гібрид або електромобіль?

Перевага електромобіля в порівнянні з гібридом полягає в тому, що в ньому немає нічого, що пов'язано з традиційним двигуном. Більш того, автомобільна зарядка також більш доступна і стабільна в ціні, ніж постійно змінюючися ціни на бензин і дизельне паливо. Ще один важливий плюс - скорочення викидів вуглекислого газу.

Якщо ви хочете отримати більш екологічну машину, то вам потрібно вибирати між гібридом і електромобілем, але все залежить від вашої ситуації і рівня комфорту.

Вибір гібрида допоможе вам підвищити ефективність і буде витрачати менше газу, а значить, ваш автомобіль буде викидати в повітря менше забруднюючих речовин. А ось вибір електромобіля виключає поїздки на заправку, виключає заміну масла і забезпечує значний приріст продуктивності.

Нагадаємо, що в Україні продовжують набирати популярність електромобілі і деякі з них можна купити за досить осудним цінами.