RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Під Києвом невідомі захопили нафтобазу, до атаки може бути причетний Павло Куфтирьов - БРСМ-Нафта

У селі Переяславському Київської області 2 жовтня відбулося рейдерське захоплення нафтобази компанії "БРСМ-Нафта" - близько 100 тітушек в балаклавах під прикриттям співробітників поліції увірвалися на підприємство.

Як повідомив директор департаменту компанії "БРСМ-Нафта" Олександр Мельничук в Facebook, серед нападників були представники громадської організації "Фонд подолання Васильківської трагедії" і її глава Олег Верник, передає УНН.

Вони увірвалися на територію підприємства і вигнали працівників. Поліція їм не перешкоджала. Без рішення суду приватне майно було описано і передано на відповідальне зберігання Олегу Вернику, який керував захопленням.

"Це абсурд і не піддається здоровому глузду. Такі дії могли проводитися тільки за судовим рішенням, чого не було взагалі. Не чекаючи представників нашої компанії, вони почали ламати ворота і виганяти всіх співробітників з території", - розповів Мельничук.

На його думку, мета атаки - зупинити нафтобазу і заблокувати роботу мережі АЗС. Він нагадав, що ГО "Фонд подолання Васильківської трагедії" кілька років судиться з "БРСМ-Нафта" і намагається стягнути 2,7 млрд грн компенсації за пожежу, що сталася на нафтобазі підприємства в червні 2015.

"Якщо зупиниться нафтобаза, ми перестанемо отримувати нафтопродукти на заправні станції, вони почнуть простоювати. Це робиться, щоб змусити нас заплатити їм гроші, які вони вимагають... Це безпідставно, і в судах таке пройти не може. Раз в судах не виходить, і вони пішли по бєспрєдєлу", - сказав Мельничук.

Він зазначив, що за громадською організацією стоїть екорейдер Павло Куфтирьов, який діє руками Верника і користується прикриттям з боку правоохоронних органів. В результаті легальний бізнес може припинити існування, а сотні людей залишаться без роботи.

"Президент обіцяв створити інвестклімат, щоб приходили в країну інвестори. Зараз ми бачимо протилежне."Криваві"інвестняні рейдерять приватний чесний бізнес. Вони входять в змову з державною владою, з поліцією, СБУ, ГПУ і творять все, що хочуть. Їм плювати на Конституцію, закони і кодекси", - заявив представник компанії.

Раніше Куфтирьова звинувачували в рейдерських захопленнях фармкомпанії "Дарниця", Київської фабрики технічних паперів, Украгрожитлопобутбуд, агрокомплексу "Агромас", Миколаївського глиноземного заводу. Його прозвали екорейдером за створену ним мережу псевдо-екологічних громадських організацій, активістів яких бере на атаки на бізнес. Куфтирьов також був одним з відвідувачів ресторану "Велюр", де в період карантину зустрічався з топ-чиновниками і силовиками.