RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Моряки можуть стати "соціальною бомбою": в Одесі провели конференцію про проблеми морської галузі

В Одесі 5 жовтня пройшов мітинг моряків, які втомилися від свавілля в реформуванні їх галузі і поборів при дипломуванні.

Про це повідомляє портал "Судноплавство".

"Суми, які переводять в Україну заробітчани всі ці роки, можна порівняти з іноземними інвестиціями в економіку України. А моряки приносять значну частину цих фінансів", - відзначили учасники мітингу.

Відповідна конференція пройшла під негласним девізом "Моряки більше не будуть мовчати!".

Глава наглядової ради Благодійної організації "Фонд допомоги морякам та трудовим мігрантам" Ассоль "Світлана Фабрикант прокоментувала ситуацію.

"Всі нюанси підготовки та дипломування моряків чітко прописані в міжнародних морських конвенціях. Для того, щоб навести порядок, насправді, не потрібна ні Верховна рада, ні президент. Щоб вирішити ці проблеми достатньо наказу міністра інфраструктури і морської адміністрації", - уточнила вона.

Учасники конференції відзначили, що керівництво морської галузі недостатньо професійне і це "робить державу посміховиськом в цивілізованому морському світі". До того ж була відзначена корупція - як зазначили учасники конференції, "побори з одного моряка сягають не однієї тисячі доларів".

Акцентувала увагу Світлана Фабрикант і на тому, що 150 тисяч сімей одеських моряків опинившись без роботи, засобів до існування можуть стати ще й соціальною "бомбою" для країни.

За результатами конференції вироблено протокол подальших дій, який буде направлено ініціативною групою організаторів до Міністерства інфраструктури і відповідного комітету Верховної Ради України.