RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Не тільки коронавірус: вчені заявили про загрозу нової епідемії в світі

Експерти заявили про ще одну глобальну загрозу інфекційного захворювання, але на стійкі до антибіотиків бактерії не звертають стільки уваги, як COVID-19, оскільки хвороби, які вони викликають, поширюються повільно і неухильно.

Про це повідомляє Science alert.

Майже 3 мільйони американців щорічно заражаються стійкою до антибіотиків бактеріальною інфекцією. З них приблизно 35 000 вмирають.

Щорічно у всьому світі від цих інфекцій помирає близько 700 тис. осіб. У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що при нинішніх темпах, близько 10 мільйонів людей можуть померти від стійких до антибіотиків інфекцій щорічно до 2050 року.

"Все більш імовірно, що цю бактеріальну інфекцію буде дуже важко вилікувати, якщо вона не стане невиліковною, а невиліковні бактеріальні інфекції - це погано. Невиліковні бактеріальні інфекції завдають великої шкоди. Вони вбивають людей", - сказала професор імунології та інфекційних хвороб Гарвардського університету Сара Форчун.

Професор медицини Каліфорнійського університету в Сан-Дієго Стеффані Стратді вважає, що велика частина уваги і ресурсів, які будуть присвячені загрозу бактерій, в даний час направляються на спроби перемогти COVID-19. У цьому сенсі пандемія коронавірусу може, навпаки, посилити проблему стійких до антибіотиків бактерій.

У липні ВООЗ закликала до більш обережного використання антибіотиків серед пацієнтів з COVID-19, щоб допомогти приборкати загрозу стійкості до антибіотиків.

Бактерії з часом набудуть стійкість до нових антибіотиків, тому нам потрібно бути обережними в тому, як ми їх використовувати, і продовжувати розробку нових ліків, щоб вирішити цю проблему.

Крім розробки нових антибіотиків, рішенням може бути вірус. Категорія вірусів, званих фагами, природним чином націлена і вбиває певні типи бактерій. Якщо вам вдасться знайти конкретний фаг, що вбиває бактерії, якими інфікована людина, ви можете використовувати його для лікування його інфекції.

Експерти також підкреслюють, що США повинні краще відстежувати поширення супербактерій, розробляти антибіотики, досліджувати фаги, більш ретельно використовувати існуючі антибіотики і вкладати набагато більше коштів у вирішення цієї проблеми, перш ніж вона переросте в більш велику кризу.

Як повідомляв "Апостроф", команда вчених з Медичного університету префектури Кіото в Японії провела дослідження, за допомогою якого було встановлено, що новий коронавірус може зберігатися на шкірі людини до 9 годин - в чотири рази довше, ніж вірус грипу А.