RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

В українських лікарнях для пацієнтів з коронавірусом вистачає ліжок, але не кисню

Проблема лікарень в Україні, в яких лікують хворих з коронавірусом, полягає не в кількості вільних ліжок, а в забезпеченості лікарськими засобами та доступі до кисню.

Про це розповів в ефірі Апостроф Live директор Центру громадського здоров'я МОЗ України в 2018-2019 роках Володимир Курпіта.

За словами медика, лікарні першої хвилі, в які надходять пацієнти з COVID-19, в даний час заповнені на 90-95%, однак, ковідні ліжка в інших відділеннях зайняті десь відсотків на 50. Це дає підстави припускати, що заповненість лікарень пацієнтами з коронавірусом становить близько 60%.

Втім, проблема лікарень полягає не в зайнятості ліжок, а в доступі до тих послуг, які на лікарняних ліжках повинні надаватися.

"Зокрема, це і забезпеченість лікарськими засобами, і доступ до кисню. З цим проблема може виникнути, оскільки навіть ті лікарні, які почали ремонтувати системи постачання киснем, не всі це завершили. Фактично ці системи відразу будуть надаватися для надання допомоги пацієнтам, і це може створювати додаткові проблеми", - підкреслив Володимир Курпіта.

На його думку, забезпеченість киснем в Україні зараз вимагає невідкладної уваги як з боку керівництва Міністерства охорони здоров'я, так і з боку керівництва уряду в цілому.

Детальніше про дві найбільші проблеми COVID в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Носіть маску на носі, а не під носом, інакше буде важко дихати - Володимир Курпіта