RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Hyundai презентувала концепт "крокуючих" авто - їм не страшні ніякі ями і схили: фото

Компанія Hyundai представила інноваційний транспортний засіб з максимальною прохідністю UMV (Ultimate Mobility Vehicle), який зможе не тільки їздити, а й ходити і навіть підніматися крутими схилами.

Про це повідомляє видання "За рулем".

Розробкою трансформерів UMV буде займатися підрозділ New Horizons Studio, в його планах - випустити цілий клас нових авто.

"Ми хочемо створити перший в світі автомобіль з класу трансформерів - транспортний засіб з максимальною прохідністю", - заявив глава нового підрозділу доктор Джон Су. В команду інженерів-новаторів також увійдуть фахівці з Кремнієвої долини.

Як відомо, в 2019 році Hyundai на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі представила концепт крокуючого автомобіля Elevate. Концепт має складні "ноги", в які вмонтовано колеса, завдяки ним машина зможе переступити двометровий паркан. Прототип приводиться в рух електричною силовою установкою з батареєю ємністю 66 кВт · год, яка забезпечує енергією вбудовані в диски електромотори.

Elevate має неймовірну прохідність: долає рови, піски і глибокий сніг, може дертися по камінню і крутих схилах.

У Hyundai розраховують, що моделі класу UMV будуть затребувані любителями позамежного бездоріжжя і екстремально активного відпочинку, а також всілякими екстреними службами. Крім того, такі машини допоможуть у пересуванні людям з обмеженими можливостями.

Як повідомляв "Апостроф", в Італії представили реактивний літаючий автомобіль Firenze Lanciare - він здатен розвивати швидкість до 800 км за годину і бути одноково швидким і на дорозі, і в повітрі.