RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Коронавірус в Україні найчастіше вбиває одну категорію людей: дані МОЗ

Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що 75,7% від усіх померлих внаслідок коронавірусу в Україні, 5 231 випадок якого зафіксували вчора, 17 жовтня, складають люди старше 60 років.

Таку інформацію міністр охорони здоров'я повідомив під час щоденного брифінгу у неділю, 18 жовтня.

За словами очільника МОЗ, від початку пандемії в Україні коронавірус забрав життя 5 607 людей, переважна більшість яких - люди віком понад 60 років (75,7 % всіх померлих внаслідок ускладнень коронавірусної хвороби).

Степанов закликав людей, які перебувають у зоні ризику, дотримуватися карантинних обмежень.

"Із загальної кількості померлих людей відсоток людей, які старші 60 років – це 75,7%. Тому дуже прошу вас, громадяни старше 60 років, користуйтеся маскою, дотримуйтесь дистанції, користуйтеся антисептиками", – наголосив міністр охорони здоров'я.

Як прогнозують фахівці, якщо поточна динаміка поширення епідемії буде поширюватися і надалі, у грудні в Україні може бути 400 тисяч активних хворих на COVID-19. Лише за останні два тижні кількість активних хворих в Україні зросла на 30%.

Як повідомляв "Апостроф", колишній міністр охорони здоров'я, нардеп VIII скликання, президент Всеукраїнського лікарського товариства і лікар Олег Мусій заявив, що про реальні масштаби пандемії коронавірусу в Україні говорять цифри смертності від ускладнень внаслідок перенесеного коронавірусу, а не статистика щодо інфікування. За словами медика, статистика смертності людей з COVID-19 вже є критичною.