RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Лихі 90-ті у Хмельницькому: журналіста побили через розслідування про мера Симчишина

Опозиційним журналістам завжди доводилося несолодко. І Хмельницький, попри те, що вже три роки поспіль вважається найбезпечнішим містом України, на жаль, не став винятком. Днями тут побили журналіста Максима Моргуна. Він певен, це справа рук чинного очільника міста - Олександра Симчишина.

Про це йдеться у телевізійній програмі "Надзвичайні новини" на ICTV

Сам журналіст - один з небагатьох, хто виступив з публічною критикою Симчишина, йдеться в матеріалі журналістів, більше того - він написав низку критичних матеріалів, які одразу ж вдарили по рейтингу чинного мера Хмельницького.

Приміром, не залишилася поза його увагою справа скандального басейну, в якій замішані чимало чиновників. Як це зазвичай буває, поки той самий басейн будувала приватна фірма, невідомо куди ділися понад 20 мільйонів гривень.

Журналісти зазначають, що Симчишин завдяки своїй дружбі з силовиками, представниками бізнес-еліти та постійному "підгодовуванню" медіа був певен у власній недоторканності, проте його ім’я все-таки спливло по двох кримінальних провадженнях.

Перше - щодо вищезгаданого басейну по вулиці Зарічанській, 11. Друге стосується будинку по вулиці Кам’янецькій. Там також було списано 21 мільйон гривень пайової участі. Про це розповіли журналісти видання "Дзеркало тижня".

Як виявилося у процесі журналістського розслідування, хмельницька мерія займається банальним продажем дозвільних документів. Тому рішення щодо того, кому відводити ту и іншу ділянку, земельна комісія приймає з указкою керівництва міста. Звісно, там діє свій прайс.

Найбільш ласі шматки та замовлення на виконання субпідрядних робіт у сфері ЖКГ отримують підприємці, що пов’язані із політичною партією "Свобода". Всім відомо, що Симчишин прийшов до влади, перебуваючи у лавах саме цієї політсили.

Більше того - вони підім’яли під себе замовлення на поставку харчування у школи, дитячі садки та лікарні.

Буквально нещодавно було викрито чергове зловживання хмельницьких чиновників. У кримінальному провадженні щодо реконструкції комунального ринку "Ранок" фігурує один із заступників мера міста - Володимир Гончарук. За версією правоохоронних органів, він створив організовану групу для присвоєння майна та коштів.

Максим Моргун впевнений, що кримінальних справ має бути набагато більше, адже хмельничани мають справу з узурпацією влади. Ні для кого не секрет, що жодне призначення у Хмельницькому неможливе без погодження Олександром Симчишиним.