RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

В "Слузі народу" запропонували скасувати другий тур виборів мерів: що відомо про ініціативу

Народний депутат від "Слуги народу" Тетяна Грищенко зареєструвала в парламенті проект постанови №4234, який передбачає скасування повторного голосування на виборах депутатів сільської, селищної, міської ради територіальних громад, де число виборців до 10 тисяч. Також вона запропонувала скасувати повторне голосування на виборах мерів.

Про це повідомляє агентство "Українські новини".

"Повторне голосування з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 000), сільського, селищного, міського голови не призначається і не проводиться в період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України на гострі респіраторні хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2", - сказано в проекті закону.

Швидше за все, таким чином "Слуга народу" хоче уникнути другого туру на виборах мера столиці.

За даними агентства, в пояснювальній записці автори вказали, що головна мета закону - "недопущення надмірного навантаження медичної системи України і забезпечення протидії поширенню інфекції COVID-19, епідемії грипу і гострих респіраторних інфекцій в Україні і прийняття додаткових заходів, спрямованих на зниження рівня загрози життю і здоров'ю населення".

Нагадаємо, що кандидат в мери Вінниці боксер В'ячеслав Узелков годував виборців кашею на вулиці.