RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Хмарне НЛО": незвичайне явище зняли на фото в горах Аргентини

В горах Аргентини зняли рідкісне природне явище - хмару круглої форми у вигляді літаючої тарілки. Вона створювала ефект НЛО, повиснувши над однією з гірських вершин.

Про це повідомляє видання Live Science.

Над вершинами Ель-Шалтен на півдні Аргентини помітили моторошну хмару, яка вразила своєю формою і була схожа на НЛО. За словами вчених, це природне явище більш відоме в метеорологічних колах як стояча сочевична хмара.

Погодне явище досить часто зустрічається в гірських регіонах Ель-Шалтен або у Скелястих горах в США, де швидкісні вітри відбиваються рикошетом від високих вершин, створюючи чітке хмарне утворення у формі лінзи або блюдця високо в небі.

Фотографу Франсіско Хав'єру Негроні Родрігесу довелося чекати більшу частину дня, щоб зняти подібну хмару. Його старання не залишилися марними - фото хмари стало фіналістом конкурсу Королівського метеорологічного товариства (RMS) 2020 в номінації "Фотограф року".

"За годину до того, як зробити цю фотографію, я йшов стежками, які оточують прекрасне скельне утворення. День був дуже похмурим. На якусь мить хмари дозволили мені побачити Ель Шалтен - і на мій подив, з'явилася ефектна і блискуча сочевична хмара з прекрасною і ідеальною фігурою, яку я ніколи не бачив", - розповів Родрігес.

Як повідомляв "Апостроф", в США в небі поблизу секретної бази ВВС США, відомої під назвою Зона 51, помітили непізнаний літальний апарат, що нагадував формою драже "Tic Tac".