RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні запрацювала "гаряча лінія" по коронавірусу: куди дзвонити і на які питання дадуть відповідь

Міністерство охорони здоров'я України запустило масштабний call-центр, в який можна звертатися з питань, пов'язаних з коронавірусом, який не стихає в Україні.

Про це в понеділок, 2 листопада, на брифінгу заявив глава відомства Максим Степанов.

За його словами, оператори "гарячої лінії" готові допомогти українцям, зокрема, з отриманням направлення на тестування. Запити автоматично передаватимуться в регіони і потім із заявником зв'яжуться і повідомлять про вирішення проблеми. Номер телефону: 0800602019 (дзвінки безкоштовні).

Степанов підкреслив, що в Україні на даний час вже 17 тис. лікарняних ліжок оснащені киснем, тоді як до середини листопада показник повинен дійти до 40 тис. (80% ліжкового фонду).

Як повідомляв "Апостроф", в Україні оновили карантинні зони. Новий поділ областей вступив у силу з понеділка, 2 листопада.

Раніше вчені Міжнародної ліги дерматологічних товариств і Американської академії дерматології провели дослідження і виявили новий симптом коронавірусу. У пацієнтів з Covid-19 можуть ставати червоними і опухати пальці ніг. Потім їх колір може помінятися на фіолетовий.