RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Вчені виявили невразливу для Covid-19 частину тіла: деталі важливого відкриття

Дослідники з Вашингтонського університету в Сент-Луїсі не виявили жодного випадку, коли коронавірус зумів би вразити рогівку ока.

Про це повідомляє "Новое время".

"Наші результати не доводять, що всі рогівки стійкі. Але всі протестовані нами рогівки донорів були стійкі до нового коронавірусу. Все ще можливо, що у підгрупи людей можуть бути рогівки, що підтримують зростання вірусу, але жодна з досліджених нами рогівок не підтримувала зростання SARS -CoV-2", - говорить молекулярний мікробіолог Джонатан Дж. Майнер.

Вчений використовували рогівки 25 осіб-донорів, а також рогівки мишей, дослідники піддали тканини ока трьом окремим вірусам: SARS-CoV-2, вірусу Зіка і вірусу простого герпесу 1 (HSV-1).

Експеримент показав, що герпес і вірус Зіка здатні відтворюватися в тканинах, але тести не показали ніяких ознак відтворення SARS-CoV-2.

"Наші дані припускають, що новий коронавірус, схоже, не може проникати через рогівку", - говорить старший автор роботи, офтальмолог Раджендра С. Апте.

Дослідники припускають, що стійкість рогівки людини до коронавірусу, "ймовірно, регулюється окремим антивірусним шляхом".

Як повідомляв "Апостроф", турецькі дослідники з'ясували, що одним із симптомів коронавірусної інфекції є закладеність вух .