RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

В Україні хочуть ввести "зимовий" обов'язок для водіїв: порушників чекає штраф

В Україні планують на законодавчому рівні зобов'язати водіїв міняти шини на транспортних засобах напередодні зимового сезону.

Про це на своїй Facebook-сторінці написав заступник голови Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, Україна входить до числа країн, де зимові шини не є обов'язковими, оча в багатьох європейських країнах зміна шин регулюється законом.

"Нам слід переймати кращий досвід в сфері безпеки дорожнього руху. Тому, введення на законодавчому рівні обов'язковості заміни літньої шини на зимову, може істотно поліпшити ситуацію на дорогах України в холодний період і зменшити кількість ДТП", - зазначив Білошицький.

Він також перерахував критерії, які підтверджують кращу безпеку при керуванні автомобілем на зимових шинах: зимова гума має набагато краще зчеплення з дорогою в зимових умовах, а річна - при температурах нижче + 7 ° С стає '' дубової '' і втрачає свої властивості, а від того - менше керованість, більше гальмівний шлях.

"Ті, хто ігнорує цю необхідність мають більше шансів потрапити в ДТП", - зазначає Білошицький.

Як повідомляв "Апостроф", за стерту гуму на шинах, українських водіїв можуть оштрафувати, а при повторному порушенні - позбавити права керування на строк від трьох до шести місяців.