RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Одеський Палац спорту напередодні першої сесії місцевої облради віддали приватнику - ЗМІ

Напередодні першої сесії Одеської облради Палац спорту, всупереч судовій забороні, передали спортивній школі "Крижинка", яка уклала договір з інвестором і приватник отримав контроль над ареною.

Про це повідомляє "Деловая Одесса".

Згідно з реєстром прав на нерухоме майно, 19 листопада реєстрацію оформила реєстратор Великодолинської селищної ради Овідіопольського району Одеської області.

Суть схеми в тому, щоб передати об'єкт підконтрольному керівництву ради підприємству, а кінцева мета - не дати провести конкурс з вибору орендаря льодової оренди і поставити туди свого керівника. Хоч лід розташований в Палаці спорту, у нього є приватний інвестор, який "вклався" в арену обладнанням і організував приватну структуру, яка "контролювала лід", отримуючи доходи, а витрати лягли на плечі Палацу спорту. За розрахунками керівництва арени інвестор заробляє на ньому мільйони гривень щомісяця, повідомляє УСИ.

Тільки з хокейного клубу "Морські вовки" отримували 90 тисяч гривень на місяць. При цьому федерація хокею України платила за лід 500 тисяч гривень.

Очолює її екс-депутат міськради Герман Коган, якого в Одесі знають як "короля МАФів". Будучи главою федерації в Одеській області він "платить гроші сам собі з держбюджету".

У 2020 році керівники КП "Палац спорту" вирішили самі заробляти гроші на ковзанці, який за 1,20 грн на рік орендує Герман Коган.

Закінчення терміну договору арени співпало з виборами, тому керівництво облради вирішило відсторонити директора КП "Палац спорту" Сергія Булигіна-Шрамко і передати Палац спорту в управління СДЮСШОР "Крижинка". Відповідне розпорядження підписав Вадим Шкарівська.

Сергій Булигін-Шрамко через суд зупинив розпорядження (воно не було погоджено з профільним департаментом ОДА), але через кілька днів реєстратор Великодолинське селищної ради зареєструвала майнові права над Одеським Палацом спорту за "Крижинкою".

"Швидше за все, був підготовлений новий пакет документів, щоб обійти рішення суду. Заборона реєстратора не зупинила, хоча рішення суду вже було в реєстрі. Матеріали направлені в правоохоронні органи. Вони дадуть оцінку схемою", - йдеться в матеріалі.

"Крижинка" знаходиться в сумному стані і по суті не може нормально тренувати дітей, зате активно укладає підряди з одним підприємцем - Євгеном Осиповим на забезпечення роботи льоду. Його основним видом діяльності значиться "роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами", а раніше - передача в оренду майна. Ніяких інших договорів на утримання льодових арен у нього немає. За семи контрактами з "Крижинкою" він заробив 5,65 млн гривень", - пише ЗМІ.