RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"Український кандидат" на вакцину від Covid-19 - фейк? Ексклюзивний документ від МОЗ

У МОЗ офіційно заявили, що на даному етапі немає ніякої інформації про розробку або випробуваннях української вакцини від коронавірусу.

Про це повідомили у відповіді на інформаціоннний запит "Апострофа".

"На даний момент, за інформацією Державного підприємства "Державний експертний центр МОЗ України" (далі - Центр), який є уповноваженою Міністерством охорони здоров'я України спеціалізованою експертною організацією в сфері доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів (в тому числі медичних імунобіологічних препаратів) і належить до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України, інформація про проведення доклінічних і клінічних досліджень "українського кандидата на вакцину", в Центр не надходила", - йдеться в повідомленні.

Але, в той же час, Максим Степанов збирається виділити 150 мільйонів державних гривень на розробку вакцини. У зв'язку з цим виникає логічне запитання, навіщо і на що виділяють кошти, якщо ніяких офіційних даних у його ж відомства з приводу випробування української вакцини немає.

На даний момент незрозуміло, що означають заяви Степанова про "українського кандидата на вакцину" - це голослівні заяви або ж спроба "прилаштувати" державні 150 млн?

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Ніякого "українського кандидата" на вакцину проти COVID-19 не існує - МОЗ.