План Б: Шмигаль розповів, коли можуть прийняти рішення про повний локдаун

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підтвердив, що уряд розробляє план введення більш жорсткого карантину, але конкретної дати для нього не існує.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

За словами Шмигаль, карантин "вихідного дня" залишається "розумною альтернативою локдауну". Він підтвердив його дію на ці та найближчі вихідні і зазначив, що уряд розглядає також можливість більш жорстких заходів.

"Щодо введення більш жорсткого карантину. Цей план дійсно розробляється, але - це план Б, якщо не спрацює карантин "вихідного дня". Ми почали публічне обговорення цього плану Б, щоб вся країна розуміла його. Ми хочемо, щоб наші кроки були зрозумілими і передбачуваними для людей і бізнесу ", - написав прем'єр-міністр.

За його словами, з цього приводу вже відбулися зустрічі з міськими головами, з Радою церков, представниками бізнесу, йдуть щоденні консультації з епідеміологами і інфекціоністами, аналізується ситуація по кожному регіону.

"Все це ми робимо зараз, щоб напрацювати спільний, зважений і підтриманий усіма план. Хочу ще раз підкреслити: жодної дати введення більш жорсткого карантину зараз немає", - підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні через поширення епідемії коронавірусу і зростання числа нових випадків зараження COVID-19 можуть ввести більш жорсткий карантин. В очікуванні локдауну українці продовжують постити в мережі кумедні картинки і фотожаби.