RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Глава харківського офісу ФДМ Пампура заявив про тиск Сенниченка і незаконне звільнення - документ

Максим Пампура, звільнений 2 листопада з посади глави міжрегіонального відділення Фонду державного майна в Харківській, Донецькій і Луганській областях, заявив в Офіс Генпрокурора і ДБР про корупційний тиск, отримання незаконних наказів і підробку в апараті ФДМ документів, необхідних для його звільнення з посади.

Про це повідомляють "Вести".

У заяві в ОГП і ДБР йдеться про те, що Максим Пампура з початку 2020 "від Дмитра Сенниченка і його довірених осіб почав отримувати окремі "доручення" і "вказівки", які йшли врозріз з принципами держслужби і вимогами закону, а також грубо суперечили інтересам держави, і без сумніву, мали корупційну складову".

У заяві Пампура написав, що відмовлявся виконувати команди, і в результаті Дмитро Сенниченко 27 липня під час особистої зустрічі сказав йому, що той може довести йому свою "лояльність" тільки в разі, якщо напише заяву на звільнення без дати і передасть йому. Пампура таку заяву підписав.

15 вересня на неофіційній зустрічі Сенниченко показав йому заяву і змусив підписати його з датою 30 жовтня. Пампура стверджує, що зробив це під тиском і не з власної волі. Далі Пампура написав заяви і звернення у ФДМ про незаконний тиск на нього і повідомляв, що звільнятися не збирається. Листом від 30 жовтня заступник голови ФДМ Кошеленко офіційно відповів Пампурі, що у ФДМ немає заяв щодо звільнення Пампури.

"2 листопада інший заступник голови ФДМ Кудін звільнив Пампуру на підставі підробленої заяви від 31 жовтня, яку було отримано в абонентськускриньку 2 листопада. Хто залишив підроблену заяву в поштовій скриньці ФДМ - невідомо, але сам Пампура стверджує, що цього не робив, оскільки знаходився в Харкові і з міста не виїжджав", - йдеться у матеріалі.

На 14 грудня призначено перше судове засідання за позовом Максима Пампури про визнання рішення про його звільнення незаконним.