RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Водія в ДТП може вбити вантаж в авто: відео вражаючих краш-тестів

Напередодні новорічних свят всі ми ходимо в магазини за покупками особливо активно і часто величезні пакети і коробки з подарунками до будинку доводитися доставляти на автомобілі, а не вручну. Західні фахівці провели спеціальний краш-тест, який показав, як вантаж у машині може вбити водія при ДТП.

Дослідження провели компанія RACE і інші європейські організації, пише видання La Vanguardia.

Експерти перевірили, як вантаж в автомобілі буде вести себе при лобовому зіткненні автомобіля з бетонним блоком на швидкості 45 км/год.

Тести показали, що в ДТП з неправильно розміщеним вантажем манекени отримали серйозні пошкодження, які поставили під загрозу життя водія.

З точки зору безпеки ідеальним варіантом є можливість перевезення багажу і будь-якої сумки або пакета в багажнику під лотком. Також врятувати водія може роздільник між багажником і салоном.

Експерти радять розподіляти упаковки збалансовано, щоб якомога менше вплинути на центр ваги автомобіля. Найважчі повинні знаходитися внизу багажника, найближче до осі, а більш легкі - нагорі. Ні в якому разі не можна залишати незакріплені предмети в кабіні, оскільки вони стануть небезпечними снарядами в разі раптової зупинки або аварії.

Нагадаємо, що Hyundai i10 отримав тільки три зірки з п'яти за безпеку на офіційних краш-тестах.