RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Введуть те, що треба: чому українцям не варто сумніватися в якості вакцини від коронавірусу

Як стало відомо, вже в лютому 2021 року Україна планує почати вакцинацію від COVID-19. Однак у українців з цього приводу маса питань, страхів і переживань.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

На сьогодні є лише дві вакцини, які вже застосовують у розвинених країнах для захисту свого населення від коронавірусної інфекції. Одна з таких вакцин - це розробка німецької корпорації BioNTech і американської компанії Pfizer. Цією вакциною вже почали прищеплювати жителів Англії, Сполучених Штатів і Канади. Друга вакцина є продуктом американської корпорації Moderna, її безпеку не так давно визнали у Сполучених Штатах Америки.

Є і ще одна вакцина, яка була створена на території російської держави, вона називається "Супутник V", її досі не визнала світова спільнота, але вона повинна пройти тестування в РФ. Відомо, що в Україні є процедура державної реєстрації вакцин, але українці не вірять в них, тому що рівень корумпованості чиновників занадто високий.

Представники Міністерства охорони здоров'я не будуть ускладнювати процес реєстрації. Не так давно народні депутати України прийняли законопроект, який дозволяє реєструвати вакцину на території України за лічені дні, але є умова: вона повинна пройти реєстрацію в країнах з жорсткою регуляторною політикою. Це означає, що українська реєстрація перетворюється в чисту формальність. Україна повинна отримати вакцини в першому кварталі наступного року за програмою COVAX. У цю програму потрапляють лікарські препарати, які були перекваліфіковані Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Прекваліфікація ВООЗ називають процедуру оцінки якості, безпеки та ефективності лікарських препаратів. В рамках цієї процедури виробники вакцин зобов'язані будуть надати головному відомству охорони здоров'я всі дані про якість, безпеку та ефективність вакцини, представленої для оцінки.

Після передачі даних їх буде оцінювати група експертів, яка складається з представників ВООЗ та фахівців національних органів регулювання різних країн. Це означає, що не має ніякого сенсу сумніватися в українській вакцині, якщо вона отримає схвалення ВООЗ. У головному відомстві охорони здоров'я світу працюють досвідчені фахівці, які не дозволяють знущатися з людей.

Читайте повністю матеріал "Апострофа" - Чи небезпечна вакцинація від коронавірусу: розвінчуємо 5 головних страхів українців.