RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Фігуранти ОЗУ можуть уникнути відповідальності за розбої та пограбування - ЗМІ

21 грудня журналістів проєкту "Стоп корупції" не пустили в приміщення Голосіївського районного суду Києва, де мали розглядали справу підозрюваного у розбої та заподіянні важких тілесних ушкоджень Джапарідзе.

Про це повідомляє портал "СтопКор".

За словами журналістів, рішення не пускати медійників прийняла суддя Олександра Колдіна.

"Ми приїхали сюди з метою відеофіксації та висвітлення одного гучного процесу. Проте на жаль, знімальну групу не допустили до зали суду. Охорона суду повідомила, що таке рішення прийняла суддя у зв’язку нібито з карантином. Зазначу, таке рішення винесла одіозна суддя Олександра Колдіна, яка у 2019 році була помічена у неправомірному рішенні. Тоді виносилось рішення про обрання запобіжного заходу особам, які напали на знімальну групу – вона призначила їм домашній арешт попри важкість злочину", – розповіла вона.

На засіданні розглядалось клопотання адвоката підозрюваного щодо зміни запобіжного заходу - на вихід під заставу.

У червні спецпризначенці разом із поліцією затримали групу, яка за інформацією слідства "вчинила розбійний напад на приватний будинок на території Київської області та викрала сейф із грошима і коштовностями".

Начальник київської поліції Андрій Крищенко повідомив, що до складу групи входило четверо чоловіків: по двоє громадян України та Грузії. Троє із них уже мають кримінальне минуле: 42-річний іноземець раніше судимий за вбивство на території своєї країни, його 43-річний співвітчизник мав судимість за незаконне зберігання зброї, а 62-річний українець судимий за скоєння майнових злочинів.

За словами Крищенка, злочинців підозрювали у скоєні кількох епізодів злочинної діяльності на території Києва та Київської області. "Останній злочин вони скоїли у Києво-Святошинському районі, де напали на будинок жінки-підприємця: погрожуючи зброєю, зв’язали її та заволоділи грошима і коштовностями", - йдеться у матеріалі.