RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

ekonomika+ з WoMo провели другу конференцію для унікальних тінейджерів Zavtra

Бізнес/медіа бюро ekonomika+ з дайджестом сучасної ділової жінки WoMo за підтримки ПриватБанку провело другу в 2020 конференцію унікальних тінейджерів Zavtra. Конференція для підлітків транслювалася 26 грудня на YouTube.

Згідно з дослідженням USAID, в 2019 Україна зайняла останнє місце в індексі фінансової грамотності серед 30 країн у віковій групі від 18 до 24 років. Як відомо, чим нижче рівень фінансової грамотності, тим нижче дохід. Тому головна тема конференції Zavtra - фінансова грамотність, освіта і навички майбутнього. 18 спікерів говорили, як тінейджерам заробляти гроші ще в школі, про банківські інструменти для покоління Z, як скласти бізнес-план, який допоможе залучити інвестиції для реалізації проектів.

Говорячи про накопичення, керівник Управління "ЮніорБанк", директор БФ ПриватБанку Анна Павлова радить підліткам відкладати не менш 20% від щомісячного доходу: "Навчання фінансової грамотності потрібно починати з використання кишенькових грошей. Тінейджерам потрібно привчити себе до планування, уважно вести свої доходи і витрати. Найпростіше - заповнювати дві колонки в блокноті, але можна в електронній таблиці або підібрати додаток. Важливо підводити підсумки і робити висновки про те, як можна оптимізувати витрати, заощадити", - говорить вона.

Аліна Носенко, директорка БФ Klitschko Foundation говорила про виклики перед новим поколінням. Завдання підлітків - якомога раніше визначитися з вибором життєвого шляху і оволодіти навичками, які будуть необхідні в майбутньому. З викликами підліткового віку можна впоратися, якщо підібрати ментора або рольову модель, вважає Аліна Носенко: "Батьки - важливі люди в житті тінейджерів, але іноді потрібен хтось "третій", хто допоможе поглянути на себе з боку і дасть об'єктивні поради. Деяким дорослим легко вимагати результатів від когось, самим не розвиваючись. Було б здорово, якби батьки і вчителі відповідали пропагованій дітям моделі поведінки", - говорить вона.

Віталій Лісовий, керівник бізнес-інкубатора Малої академії наук Ukrainian Future, розповів про програми, які реалізуються в школах: "Фінська система освіти визнана однією з кращих в світі, тому що готує дітей до реального життя, в якій фінансова грамотність та підприємницькі навички фундаментальні. Уроки фінансової грамотності проводять з середніх класів. Це цінний досвід, який ми могли б застосовувати і в Україні", - говорить він.

Ведучими заходу стали тінейджери, які досягли успіхів: Софія Іванько - виконавиця, яка представляла Україну на дитячому Євробаченні в 2019, і Олександр Балабанов - актор зимового 3D-шоу "Winterra. Легенда Казкова краю" на ВДНГ, який завоював гран-прі на Слов'янському базарі і зайняв 7-е місце на дитячому Євробаченні 2020. Бізнес/медіа бюро еkonomika+ і дайджест сучасної жінки WoMo висловив подяку партнерам заходу: ПриватБанк, фундації Дарини Жолдак, агенції "Федорів", творчій майстерні "Коопертів", Малій академії наук України, MBA Kids , Академії ШАГ. Медіа партнери: CosmoLady, Ліга Закон, Апостроф. Бізнес/медіа бюро еkonomika+ проводить конференцію Zavtra з 2017 року.