RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Як в Україні працюватиме транспорт у новорічну ніч: графік в різних містах

У багатьох українських містах в ніч на 31 грудня буде продовжено роботу міського транспорту, який буде функціонувати з карантинними обмеженнями - число пасажирів має збігатися з кількістю посадочних місць, а наявність захисних масок - обов'язкова.

"Апостроф" зібрав інформацію про роботу громадського странспорта в великих містах України.

Київ

У Києві роботу метро буде продовжено на дві години, а фунікулер буде працювати цілодобово. Останній поїзд відправиться з кожної станції в різний час, з центру міста - близько 2:15. Щоб дізнатися час відправки з конкретної станції, потрібно додати 2 години до звичайного розкладу, розташованого на вході і на платформі.

У піковий час деякі станції столичного метрополітену можуть працювати з обмеженнями на вхід для пасажирів. Зокрема, на станції "Золоті ворота" 31 грудня, 1 і 7 січня можливе короткочасне закриття на вхід, щоб всі бажаючі могли дістатися на Софійську площу до ялинки. В цей час всі ескалатори працюватимуть на підйом, щоб уникнути тисняви на платформі.

На станціях "Хрещатик", "Контрактова площа", "Поштова площа", "Майдан Незалежності" 31 грудня, 1 і 7 січня можливе обмеження на вхід.

Крім того, в ніч на 31 грудня буде скорочено режим роботи тролейбусів маршрутів №№ 1, 14, 38, 50, змінено маршрути тролейбусів № 11, 12, 43 і внесено зміни в роботу тролейбусів маршруту № 42.

Львів

У Львові в новорічну ніч трамваї курсуватимуть довше - час роботи львівських трамваїв № 2, 3, 6 і 8 буде продовжено до 03:00. Зате в п'ятницю, 1 яниваря, них буде графік вихідного дня.

Під час новорічних та різдвяних свят відбудуться зміни в розкладі руху автобусів. Зокрема, 1 і 7 січня маршрути № 1А, 2А, 45 чітко не курсуватимуть. Автобус № 8А курсуватиме за графіком вихідного дня. Маршрути 3А, 9, 10, 16, 18, 19, 20, 29, 32, 37, 46, 47А, 52 курсуватимуть за спеціальними графіками.

Харків

Харківський метрополітен у новорічну ніч також буде працювати довше, ніж зазвичай. Час роботи метро в ніч на 1 січня 2021 року продовжено на 3 години.

Дніпро

У Дніпрі в новорічну ніч майже весь громадський транспорт буде працювати, як зазвичай. Метро не буде обслуговувати пасажирів довше, тролейбуси і трамваї курсуватимуть до 22: 00-23: 30. Тільки деякі трамвайні маршрути будуть ходити майже до ранку. У п'ятницю, 1 січня, всі маршрути почнуть свою роботу на одну годину пізніше.

Одеса

В Одесі робота міського транспорту в новорічну ніч змінюватись не буде. Всі маршрути будуть працювати в звичайному графіку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше уряд дозволив продовжити роботу кафе та ресторанів в новорічну ніч, незважаючи на обмежувальні заходи.