RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

В Україні в скіфському кургані знайшли останки дівчини - її вбили для "супроводу" царя

У скіфському кургані біля села Скобелеве в Миколаївській області археологи виявили ритуальне поховання, в якому були останки молодої дівчини, убитої для супроводу царя в загробний світ.

Про це повідомив на брифінгу в середу, 30 грудня, археолог Олександр Смирнов, передає місцеве видання "Новости-N".

За словами вченого, в супроводжуючому похованні було поховано дівчину 15-17 років, що входила, ймовірно, в царський гарем.

"Це була тендітна дівчина, яка ніколи не працювала. Її з дитинства готували для гарему царя або для похоронної атрибуції. Ми знаємо з письмових джерел, що саме таких дівчат ховали разом з царем, відправляючи разом з ним в потойбічне царство", - уточнив Олександр Смирнов.

Під час розкопок також було виявлено артефакти - дзеркальце і дві намистини. При цьому на дзеркальці збереглися залишки тканини, яка, ймовірно, була імпортом з Китаю. Це дозволяє вченим стверджувати, що Північне Причорномор'я було частиною Великого шовкового шляху.

Як повідомляв "Апостроф", британські вчені змогли розгадати таємницю могили жінки аристократичного походження, яка була похована в Лондоні більше 16 століть тому.