RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Стали відомі цікаві деталі про кар'єру домогосподарки Кернеса

Поруч з мером Харкова була людина, яка багато знала про його справи. Після смерті очільника міста з'явилося багато подробиць про життя тих, хто його оточував. Заговорили також і про людину, яка, можливо, заразила Геннадія Кернеса вірусом COVID-19.

Про це пише сайт Newsroom

Геннадій Кернес рідко говорив про жінку, яка допомагала йому з тих самих пір, як він був поранений. Вона була завжди поруч, і навіть допомагала одягатися Кернесу. На початку осені минулого року ця жінка була обрана депутатом в одну з районних рад Харківської області. Її звуть Людмила.

Близький друг Геннадія Кернеса, підприємець Павло Фукс притримується версії, що саме хатня робітниця Людмила винна в зараженні екс-мера Харкова. Однак секретар Національної ради Ігор Терехов озвучив іншу версію події. Він каже, що Геннадій Адольфович міг заразитися під час святкування Дня міста, яке відбулося 23 серпня 2020 року.

"На жаль, сьогодні сказати, де саме Геннадій Адольфович цей вірус підхопив, неможливо. Є кілька версій. Одна версія говорить про те, що за термінами, як розвивалося захворювання, це було в День міста, коли з ним спілкувалися люди. Є ще маса різних версій. Ви знаєте, напевно, вже не настільки важливо все це ", - резюмував Терехов.

Про життя домогосподарки Людмили, яка могла заразити Геннадія Кернеса вірусом COVID-19, відомо не так багато. Жінка вважає за краще залишатися в тіні. Вона почала одягати Геннадія Кернеса і доглядати за ним з 2014 року, з тих самих пір, як він отримав поранення, через яке змушений був пересуватися на спеціальному візку. Людмилу можна назвати близькою людиною Геннадія Кернеса. Вона була в курсі багатьох подробиць його життя.

Геннадія Кернеса не стало в ніч на 17 грудня 2020 року. Він помер в німецькій клініці "Шаріте". За деякий час до цього у нього відмовили нирки.

Як писав "Апостроф" раніше, стало відомо, чим запам'ятався Геннадій Кернес українцям.