RU  UA

Виконавців зазвичай вбивають: експерт висловився про новий поворот у справі Шеремета

Оприлюднення в мережі аудіозаписів про причетність вищого керівництва Білорусі до вбивства журналіста Павла Шеремета в Києві є міжнародною політичною грою, а справжніх виконавців цього злочину, можливо, вже немає в живих.

Таку думку в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV висловив політичний аналітик Ростислав Балабан.

На його думку, в таких гучних справах, як вбивство Шеремета, Нацполіція не повинна проводити передчасних прес-конференцій.

"Ми, як суспільство, повинні бути на 102 відсотка впевнені, що немає ніяких фальсифікацій. Тобто якщо провина доведена, то вона стовідсоткова і справедлива. На жаль, поки такого не складається, але процес триває", - зазначив він.

Плівки із записами, які свідчать про нібито причетність до цієї справи КДБ Білорусі, експерт вважає політичною грою.

"Коли в цій справі згадується той же Лукашенко, то це звичайна міжнародна політична гра. Це навіть не стільки для розслідування, як забити черговий цвях в Лукашенко", - підкреслив Ростислав Балабан.

У питанні щодо можливості незабаром завершити розслідування справи Шеремета, співрозмовник "Апострофа" залишається скептиком.

"Це було гучне вбивство, а люди, які займаються такими злочинами, як правило знищують виконавців. Тобто або це роблять дилетанти, або виконавців давно немає. І чим більше часу проходить, тим важче це розслідувати і довести, тому що у нас багато гучних справ, але вони до кінця не доводяться, бо це дуже складно ", - зазначив він.


Нагадаємо, що колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар направив для розслідування в Брюссель записи розмов, які були проведені в квітні 2012-го. На цих плівках нібито екс-глава КДБ Білорусі Вадим Зайцев разом з двома співробітниками антитерористичного спецпідрозділу "Альфа" обговорює способи ліквідації супротивників Лукашенко.

У Нацполіціі повідомили, що почали перевірку "білоруського сліду" вбивства журналіста.

Детальніше про розслідування вбивства журналіста Шеремета читайте в матеріалі "Апострофа": Експерт-каратист і нестиковка з ростом: чому зависла справу Шеремета.