Міжнародний день обіймів: історія свята і цікаві факти

21 січня в Україні та інших країнах світу відзначають Міжнародний день обіймів.

"Апостроф" зібрав цікаві факти про свято і описав його історію.

Історія

Свято було засновано у 1986 році. Воно з'явилося в США під назвою National Hugging Day (Національний день обіймів). Але цю традицію також ввели у себе й інші країни.

Є кілька теорій, як з'явилося це свято. Перша говорить, що його придумали студенти, щоб вільно обійматися. Друга теорія - свято придумав пастор із США Кевін забірної. Він хотів, щоб суспільство перестало соромиться публічного прояву емоцій і почуттів.

На сьогоднішній день свято набрало великої популярності. Людям подобається обіймати один одного і дарувати тепло. Часто в цей день влаштовують флешмоби: на вулицю виходять з плакатами "Безкоштовні обійми" (Free Hugs) або "Обійми мене".

Цікаві факти

Вчені встановили, що обійматися корисно. Такий прояв почуттів покращує імунітет, нормалізує роботу нервової і ендокринної систем, знижує тиск і рівень стресу.

Також людина при обіймах відчуває почуття захищеності і впевненості в собі.

Під час "обіймашек" виробляється окситоцин. Він дозволяє відчути турботу і ніжність.

Обійми дуже допомагають у збереженні шлюбу. Опитування американців показало, що подружнє життя довше, коли пара регулярно обіймається.

Вчені встановили, що "обіймашки" більше потрібні дітям і літнім людям. Дітей необхідно регулярно обіймати до 7 років, інакше вони можуть вирости черствими і жорстокими. А літнім людям обійми допомагають позбавиться від почуття самотності.