Частину України накриють снігопади та дощі, на дорогах буде небезпечно: прогноз синоптика

У середу, 27 січня, в Україні очікуються складні погодні умови - країну накриє новий циклон, який принесе з собою сильний вітер і опади.

Народний синоптик проти Гідро­метцентру: якою буде погода до кінця січня

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталія Діденко.

За її словами, найгірша погода буде в центральних областях і на південному заході країни.

"Потягнеться крило циклону через Полтавську до Сумської області. Увечері 27-го січня та вночі 28-го січня циклон ... підпорядкує собі ще й практично всі північні області. Отже, місцями невеликі опади або просто хмарно - це буде в західних областях і на південному сході. На решті території України - складна вітряна погода зі снігопадами або дощами, в залежності від температури повітря", - зазначила синоптик.

Діденко закликала водіїв бути дуже обережними і взяти все необхідне в авто. Вона додала, що температура повітря вдень буде на рівні -1-3 градусів, на сході - +3+7 градусів. На півдні тепліше - до +10 градусів.

У Києві 27-го січня буде хмарно, прохолодно, вдень близько нуля. Циклон, швидше за все, накриє столицю снігом або пізно ввечері, або вже вночі і вранці 28-го січня.

Нагадаємо, що, за словами народного синоптика Леоніда Горбаня, в лютому в Україні очікуються "температурні гойдалки".

Детальніше про погоду в лютому читайте в матеріалі "Апострофа": Тепло вже близько, але лютий мороз ще повернеться: синоптики дали прогноз до кінця зими.