RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вчені з'ясували, як гроші впливають на рівень щастя: є цікавий зв'язок

Старший науковий співробітник школи Пенн-Уортон (США) Меттью Кіллінгсворт провів масштабне дослідження, щоб встановити, як гроші впливають на відчуття людиною щастя.

Про результати дослідження повідомляє видання Мedical Еxpress.

За допомогою створеного ним додатки під назвою "Відстежуй своє щастя", вчений зібрав понад 1,7 мільйона даних від більш 33 тисяч учасників, щоб виміряти самопочуття і оцінку благополуччя. При цьому учасники опитування, якими були працевлаштовані громадяни у віці від 18 до 65 років, повідомляли про своє добробуту.

Потім Кіллінгсворт розрахував середній рівень добробуту кожної людини і проаналізував її зв'язок з доходами людей.

"Коли я розглянув широкий діапазон рівнів доходу, то виявив, що всі форми добробуту продовжували зростати зі збільшенням доходу. Я не бачу ніякої точки перегину, де гроші перестають мати значення. Зате воно постійно збільшується", - затверджувати вчений.

Це дослідження дає глибоке розуміння зв'язку між доходом і щастям. Більш високий заробіток робить людину щасливішою, частково через посиленого почуття контролю над життям, стверджує Меттью Кіллінгсворт.

"Коли у вас більше грошей, у вас є більше вибору щодо того, як прожити своє життя. У цьому можна переконатися під час пандемії. Людям, що живуть від зарплати до зарплати, після втрати роботи доведеться зайняти першу доступну вакансію, щоб залишатися на плаву, навіть якщо доведеться робити те, чого вони не люблять. Люди з фінансовою подушкою можуть дочекатися кращих часів", - зазначив учений.

У той же час, за його спостереженнями, люди, які прирівнювали гроші і успіх, були менш щасливими, ніж ті, хто цього не зробив. Також люди, які заробляють більше грошей, працюють більше, що не робить їх щасливішими.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні незабаром зміниться система оплати праці. Згідно з новими правилами, оклад буде скорочуватися, а все інше потрібно буде заробити при виконанні норм і завдань.