RU  UA

Виключення Дубінського з "Слуги народу", скандал з Telegram-каналами і новий трансфер "Шахтаря" - головні новини 1 лютого

Скандального нардепа Олександра Дубінського виключили з партії "Слуга народу", СБУ викрила мережу Telegram-каналів, які співпрацювали з російськими спецслужбами, а гравець "Шахтаря" та збірної України з футболу Віктор Коваленко перейшов в "Аталанту". Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Виключення Дубінського зі "Слуги народу"

Олександра Дубінського виключили з фракції "Слуга народу". Рішення підтримали 198 депутатів, а 29 - проголосували проти. Однак якщо нардеп доведе своє невтручання в американські вибори, то матиме шанс повернутися.

На засідання фракції, де голосували за виключення Дубінського, нардеп прийшов зі своєю адвокаткою. Захисницю до "Паркового" пустили не одразу, бо вона ймовірно забула своє посвідчення.

Виключення нардепа з фракції там навіть не обговорювали, а слова скандальному нардепу не надавали. Голова "Слуги народу" Давід Арахамія просто оголосив результати голосування політиків. Дубінський назвав власне вигнання маніпуляцією.

Скандал з Telegram-каналами

Харківське управління Служби безпеки України викрило мережу популярних в Україні Telegram-каналів, якими керували російські спецслужби. Через ці пабліки намагалися дестабілізувати ситуацію всередині країни.

Серед причетних були мешканці Харкова та Одеси, так звані прихильники "русской весны". Нині вони базуються на території невизнаної "Придніпровської Молдовської Республіки". За даними слідства, одним із організаторів мережі виявився одесит, який підбурював містян до масових заворушень під час так званого "антимайдану". Його розшукують.

Крім того, СБУ знайшла понад 50 замовників, які платили по 30 тисяч гривень за розміщення матеріалів на пропагандистських ресурсах.

Трансфер Коваленка в "Аталанту"

Гравець "Шахтаря" Віктор Коваленко перейшов до італійського клубу "Аталанта". За футболіста заплатили 700 тисяч євро. Контракт із гравцем розрахований на 4,5 роки.

Угода Коваленка з донецьким клубом завершувалася влітку, тому він міг перейти до іншого клубу взагалі безкоштовно. Проте італійці вирішили дати українському спортсмену більше часу на адаптацію.

У "Шахтарі" з Коваленком прощалися обіймами та під оплески. Зазначимо, що за "Аталанту" виступає ще один вихованець "гірників" - Руслан Малиновський.