RU  UA

Блокування каналів Медведчука і аварія на ТЕС в Енергодарі - головні новини 3 лютого

Українські канали NewsOne, 112-Україна та ZIK, пов'язані з Медведчуком, заблокували рішенням Ради національної безпеки і оборони, в Енергодарі сталася аварія на теплоелектростанції, а в Україні з'явиться свій Нью-Йорк. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Блокування каналів Медведчука

Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення щодо введення санкцій щодо Тараса Козака. Він є офіційним власником телеканалів NewsOne, 112-Україна та ZIK.

У зв'язку з цим депутати від "ОПЗЖ" вимагають імпічмента президента Зеленського. Інші ж фракції вважають це перемогою в інформаційній війні з країною-агресором.

На санкції з боку РНБО вже відреагували у посольстві США в Україні. Таке рішення у відомстві підтримують. Натомість у ЄС свою позицію поки не озвучили, проте кажуть: Україна має право боротися з дезінформацією.

Аварія в Енергодарі

В Енергодарі Запорізької області сталася аварія на ТЕС. Через інцидент люди залишилися частково без води та без світла.

За словами депутата міськради Енергодара Анатолія Анохіна, наразі невідомо, наскільки масштабною є аварія.

Український Нью-Йорк

В Україні з'явиться свій Нью-Йорк. Парламентський комітет з питань організації державної влади підтримав постанову про перейменування селища Новгородське Донецької області на Нью-Йорк.

З такою ініціативою виступила обласна військово-цивільна адміністрація. За словами представника місцеврї громади, ця назва існувала до 1951 року. Радянська влада вирішила її змінити нібито через те, що вона "не дуже звучала по-російськи та асоціювалася з Америкою".