RU  UA

Закриття каналів Медведчука, позов України проти Коломойського і пожежа в Запоріжжі - головні новини 4 лютого

Рішення про закриття телеканалів ZIK, NewsOne та 112-Україна оскаржили у Верховному Суді, Україна виграла суд в Ігоря Коломойського,Геннадія Боголюбова та Ігоря Палиці, в Запоріжжі під час пожежі в інфекційній лікарні з коронавірусними хворими загинули 4 людини. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Закриття каналів Медведчука

Указ Володимира Зеленського щодо блокування роботи телеканалів ZIK, NewsOne та 112-Україна оскаржили у Верховному Суді. До феміди направили скарги двоє громадян. Хто вони, і про що йдеться у зверненнях - поки не розповідають.

Україна виграла суд у Коломойського

Україна виграла суд у Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та Ігоря Палиці. Вони намагалися відсудити у держави 6 млрд доларів. Рішення на користь України ухвалив Стокгольмський арбітраж.

Серед причин для подання позовів - відбір із газових сховищ "Укрнафти" палива за зниженою ціною, невиконання рішень суду про повернення частини газу та підвищення тарифів на користування надрами.

Пожежа в лікарні в Запоріжжі

В ніч проти 4 лютого в Запорізькій обласній інфекційній лікарні спалахнула пожежа. Вогонь забрав життя трьох пацієнтів та лікарки-анестезіологині. Причину смертельної пожежі досі не з'ясували.

Правоохоронці відпрацьовують три версії, зокрема, й умисний підпал. Розслідування пожежі взяв під особистий контроль очільник МВС України Арсен Аваков. Під час обшуків слідчі виявили численні порушення, які могли спричинити загоряння.

Розглядається версія про незаконне чи необережне використання медичного обладнання. Через це міг статися витік кисню через систему ШВЛ. Кисень нібито накопичився у палаті та вибухнув.

За фактом порушення вимог пожежної безпеки відкрили кримінальну справу.