Названо найгірші авто за результатами краш-тестів - поїздка в них може коштувати життя

Розробники і виробники прагнуть підвищити безпеку своїх автомобілів, модернізуючи їх і оснащуючи новими функціями. Однак краш-тести виявили проблеми у деяких з них.

Про це пише Сar and Driver.

Майже кожен новий автомобіль, який отримав оцінку Національної адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA) і Страхового інституту безпеки дорожнього руху (IIHS), отримує високі оцінки в лобових і бічних краш-тестах.

Навіть Jeep Wrangler з кузовом на рамі, який двічі перекинувся під час випробувань IIHS і не має повнорозмірних бічних шторок безпеки, показав хороші результати за більшістю показників.

Однак випробування IIHS, особливо лобові краш-тести з малим перекриттям, виявляють більше недоліків автомобіля, ніж тести NHTSA. Випробування на мале перекриття, проведене з боку водія і пасажира транспортного засобу, показує, що відбувається, коли передній кут транспортного засобу (25% його ширини) стикається зі стовпом або іншим транспортним засобом.

У моделей, що не модернізувалися протягом десяти або більше років, недостатньо жорсткості або високоміцної сталі, щоб витримати цей конкретний тест.

Погані оцінки за захист ніг пасажирів від травм отримали:

  • Toyota Tundra
  • Nissan Frontier
  • Dodge Challenger
  • Jeep Grand Cherokee
  • Mitsubishi Mirage G4

Раніше "Апостроф" розповідав, що на території України збільшилася частка вживаних транспортних засобів серед легкових авто, що вперше реєструються. Експерти назвали п'ять автомобілів, які користуються найбільшою популярністю у жителів нашої країни.