RU  UA

Вакцинація під загрозою і несподіваний поворот у справі про пожежі на Донбасі - головні новини 9 лютого

Вакцинація від коронавірусу в Україні опинилася під загрозою через затримки з боку постачальника китайської вакцини, Державне бюро розслідувань підозрює трьох пожежників у підробці документів щодо масштабних лісових пожеж на Донбасі, а у Києві попрощалися з першим в Україні командувачем бригади морської піхоти Володимиром Волошиним. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Вакцинація під загрозою

Імпортер вакцин "Sinovac", якими планують щеплювати українців, просить відкласти постачання препарату. Імпортом вакцини в Україну займається компанія "Лекхім". Поставки просять відтермінувати на квітень.

Таке рішення в компанії аргументують тим, що не встигають отримати дозвіл на вивезення препарату з Китаю. Крім того, Верховна Рада із запізненням прийняла відповідний закон. До того ж, імпортер просить змінити пункти контракту, де йдеться про гарантовану ефективність вакцини.

У МОЗ ситуацію поки не коментують.

Пожежників підозрюють у підробці звітів

Держбюро розслідувань підозрює трьох рятувальників у підробці актів гасіння пожеж на Луганщині. За даними правоохоронців, чоловіки не виїхали на місце події. Проте у звітах вони вказали кількість техніки, яка нібито боролася з вогнем.

Внаслідок масштабних пожеж загинуло троє людей. Зловмисникам загрожує до 3 років в'язниці та позбавлення права обіймати певні посади на такий саме термін.

Помер Володимир Волошин

"Вірні завжди" - це девіз морських піхотинців, а крила фенікса та меч - їх беретний знак. Саме ці символи створив перший в незалежній Україні командир бригади морських піхотинців Володимир Волошин. Його серце зупинилося цими вихідними. Волошину було 62 роки. З легендою сучасних морських піхотинців прощалися у Києві.

Після розвалу СРСР морську піхоту в Україні довелося відроджувати з нуля. У 1993 Начштабу на північному фронті Володимир Волошин облишив посаду та поїхав до незалежної України. На руїнах військової частини було створено 4-ту окрему бригаду морської піхоти Збройних сил.

Володимир Волошин протягом 3 років командував бригадою. З 1996 він 4 роки очолював Комітет у справах охорони державного кордону. У 2012 році він створив Спілку морських піхотинців. Від початку війни на Донбасі Волошин підтримував своїх хлопців.