Запахло весною, морозам відбій: синоптики попередили про різку зміну погоди

Затяжні морози, які вже другий тиждень атакують Україну, за прогнозом синоптиків, відступлять в найближчі дні. Зовсім вже весняних температур очікувати не варто, але денний "плюс" встановиться практично у всіх регіонах країни вже в ці вихідні.

За даними "Укргідрометцентру", тепліше буде вже в суботу, 20 лютого.

На заході та півдні країни вдень буде від 1 до 3 градусів тепла вдень, а в нічний час доби стовпчики термометрів впадуть на заході до 4-8 градусів морозу, а на півдні від 10 до 14 градусів з позначкою "мінус".

У центрі вдень буде від 0 до 2 градусів нижче нуля, а вночі від 13 до 17 морозу.

У східних та північних областях вдень збережеться "мінус": від 1 до 5 градусів морозу, а вночі стовпчики термометрів впадуть ще значніше - до 13-18 градусів морозу.

Опадів в цей день не очікується в жодному з регіонів України.

У неділю, 21 лютого, на півдні, заході та в центрі вдень від 3 до 5 градусів з позначкою "плюс", а ось вночі в ці регіони повернуться морози: 1-5 градусів нижче нуля.

У північних та східних областях вдень варто очікувати від 1 градуса морозу до 2 градусів тепла, але вночі настане стабільний "мінус" від 5 до 9 градусів нижче нуля. Крім того, в неділю в цих регіонах синоптики прогнозують снігопади. Але на решті території України встановиться малохмарна та сонячна погода.

У понеділок, 22 лютого, температурна картина на сході, півночі та в центрі кардинально не зміниться, а ось на заході та півдні України буде ще тепліше. Вдень від 6 до 8 градусів тепла (на Закарпатті до +10), а вночі 1-3 морозу на півдні і близько 5-7 градусів нижче нуля в західних регіонах. Практично на всій території України в цей день буде ясна погода і тільки на сході продовжаться снігопади.

У вівторок, 23 лютого, знову трохи похолоднішає. У південних регіонах вдень буде від 1 до 3 тепла, а вночі від 1 до 3 морозу.

Від 1 до 3 градусів нижче нуля очікується і в центрі днем, а вночі стовпчики термометрів впадуть до 6-9 градусів з позначкою "мінус".

На сході та півночі України в денний час синоптики прогнозують від 4 до 8 градусів морозу, а вночі стовпчики термометрів впадуть до мінус 12-16 градусів.

А ось на заході країни вдень очікується від +4 до +6, а вночі буде близько 2 градусів морозу.

Снігові опади у цей день пройдуть на північному сході і сході України.

У середу, 24 лютого, в більшості регіонів України температурна картина не зміниться, лише на сході країни стовпчики термометрів впадуть до 10 градусів вдень і 13 нижче нуля вночі. Крім того, снігопади продовжать атакувати східні та північні області країни.