RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Справа "басейна Ситника, що зник" розвалюється в суді - Олег Майборода

Гендиректор компанії "Укрбуд Девелопмент" Олег Майборода заявив, що кримінальною справою "про басейн, що зник" НАБУ намагалося схилити його до співпраці.

Про це він написав у Facebook, виклавши подробиці.

Детективи НАБУ звинувачують екс-головного архітектора Києва Сергія Ціловальника і Майбороду в змові і зловживанні владою або службовим становищем при отриманні містобудівної документації на будівництво житлового комплексу на вул. Антоновича в Києві. Звинувачення вважає, що в результаті їх дій для сусідньої школи не було побудовано басейн.

У той же час адвокати зазначають, що відсутні докази хоч якихось контактів, спілкування або знайомства Ціловальника з Майбородою, які вперше побачилися лише в суді. А в їх діях немає складу злочину, басейн будувати було неможливо в силу змін до законодавства, які були прийняті в 2011.

Сам Майборода вважає, що справу "сфабриковано НАБУ, щоб схилити його до співпраці в іншому кримінальному провадженні "про квартири Нацгвардії", де фігурують екснардеп Максим Микитась та екскомандувач Нацгвардією Юрій Аллеров.

"Це справа суто господарська, але, скориставшись внутрішньокорпоративним конфліктом в "Укрбуд Девелопмент", НАБУ спритно взяло в оборот Микитася, розкручуючи його на свідчення щодо мене та інших людей. Як потім сказав сам Ситник в одному з інтерв'ю - "обрали правильну тактику". А тактика ця полягала в тому, що Микитася "маринували" в СІЗО, поки він не пішов на співпрацю", - заявив Майборода.

Топ-менеджер "Укрбуду" зазначив, що НАБУ не зупинило навіть те, що Микитась планував розправиться з ним та іншими фігурантами справи. Про це "забули" і випустили його на волю.

Олег Майборода зазначає, що обвинувачення базується на нібито змові з Ціловальником, з яким він ніколи не контактував і не був знайомий, і "невстановленими особами".

"Прокурор стверджує, що проектна та інша документація затверджувалася якоюсь "невстановленою особою" замість директора ТОВ "Невірос" по моїй команді! Детективи НАБУ і пальцем не поворухнули, щоб знайти і допитати тих самих "невстановлених осіб" компанії, до діяльності якої я ніякого відношення не маю", - підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що 2 лютого Вищий антикорупційний суд почав підготовче засідання "справи про басейн, що зник", в ході якого спливли нестиковки в розслідуванні НАБУ.