Ти мені нічого зробиш: в центрі Львова стався конфлікт з вуличними музикантами через мову, відео

У центрі Львова виник конфлікт на площі Ринок, де вуличні музиканти на замовлення публіки виконували пісні російською мовою, всупереч рішенню Львівської облради, яким запроваджено мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.

Відповідне відео опубліковано в соцмережі Facebook.

Як видно на знятих кадрах, львів'янка вимагала від музикантів дотримуватися мораторію і припинити співати російською мовою, оскільки вони знаходяться в громадському місці.

Співак не погодився з такою вимогою і переконував, що має повне право використовувати будь-яку мову в спілкуванні і в виконанні пісень на вулиці, аргументуючи тим, що заборона діє тільки для громадських закладів.

"І що? А я російськомовні і що ти мені зробиш?" - заперечив музикант і порадив львів'янці "піти на панель", де їй ніхто не буде вказувати якою мовою спілкуватися.


Нагадаємо, що Верховний Суд постановою від 15 серпня 2019 визнав законним рішення Львівської облради від 18 вересня 2018 №745 "Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області".

Як повідомляв "Апостроф", раніше перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради, представник ОТЗЖ Геннадій Гуфмана відмовився розмовляти українською мовою і заговорив по-російськи під час засідання.