RU  UA

Москва опинилася в глухому куті: Казарін розповів, як окупанти потрапили в "пастку" з водою в Криму

Росія відчуває гостру нестачу прісної води в окупованому Криму, так як опинилася в глухому куті.

Про це "Апостроофу" розповів журналіст і публіцист Павло Казарін.

"Москва дійсно опинилася у безвиході. Тому що будівництво опріснювачів - це процедура довга і досить дорога. У підсумку, півострів отримає незрівнянно менше прісної води, ніж сьогодні становить його потреба в ній", - сказав журналіст.

За його словами, це та ситуація, за якої варто дуже пильно спостерігати. "Тому що поза всяким сумнівом, можливо, у Москви з'явиться спокуса з тим, щоб знову почати тиснути на Київ з тим, щоб змусити Київ відновити поставки прісної води по Північно-Кримському каналу", - вважає публіцист.

"Під час останньої прес-конференції Володимира Путіна, коли йому задавали питання про долю українського півострова і прісної води, він сказав, що ніяких проблем немає. Мовляв, ми побудуємо опріснювачі. В рамках кремлівської картинки реальності Москва будує опріснювачі", - сказав Казарін.

Він зазначив, що забавно спостерігати за реакцією самого півострова.

"Ми бачили, як жителі одного з прибережних міст говорили про те, що вода, яка за підсумком вийде, може бути шкідливою для здоров'я, і "ми протестуємо проти будівництва подібних заводів і будемо писати в Кремль", - додав журналіст.

Читайте також: Москва опинилася у безвиході і буде тиснути на Київ через воду - журналіст Павло Казарін.