RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Створить нову реальність: Росію запідозрили в підготовці до масштабних дій на Донбасі

Представник України в робочій групі з політичних питань ТКГ в Мінську Сергій Гармаш поділився своєю думкою з приводу інформації Східної правозахисної групи про підготовку бойовиків в ОРДЛО до військових дій.

Про це він написав у Facebook.

Він зазначив, що не побачив в переліку дій, озвучених ВПГ, заходів чисто наступального характеру.

У той же час, ймовірно, що росіяни готують на Донбасі військову провокацію, яка може стати приводом для введення в ОРДЛО "російських миротворців".

"Боячись, що провокація може викликати контрнаступ ЗСУ - готуються до оборони. Мета провокації і введення "миротворців" - створити на Донбасі нову реальність, яка зробить невигідні для Росії германо-французькі "пропозиції по кластерам" вже не актуальними, і дозволить законсервувати конфлікт за абхазьким зразком (з "громадянами РФ" на лінії розмежування) ", - пише Гармаш.

Він додав, що по суті, це буде переформатування регіону у військову базу РФ під виглядом безлюдних "ДНР" - "ЛНР", і можливість відновлення військових дій в будь-який потрібний Москві момент.

"Раз сценарій з приєднанням України до "ДНР-ЛНР" не виходить, а геополітичний фон стає несприятливим, - Москва починає грати вдовгу ... Тому важливо відрізнити провокацію від наступу, правильно оцінювати дії противника і реагувати адекватно, не даючи приводу для введення "миротворців" , - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати українські позиції. Тільки за добу, 7 березня, ворог п'ять разів порушив режим тиші.