RU  UA

Не змінювався з радянських часів: в Україні хочуть прийняти "антиросійський" закон про медіа

В українському парламенті розробляють новий закон про медіа з окремим розділом, який стосується російської агресії.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповіла заступник глави фракції "Слуга народу", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

За її словами, "антиросійський" розділ закону діятиме тимчасово - тільки на той період, поки Росію визнано державою-агресором.

"Коли ми живемо в таких екстраординарних умовах, треба застосовувати і більш суворі заходи. Також ми пропонуємо обов'язкову реєстрацію для друкованих медіа тільки на час російської агресії. Це для того, щоб не міг кожен прийти і відкрити собі газету, а щоб був хоч якийсь контроль з боку держави ", - зазначила з цього приводу Євгенія Кравчук.


Народний депутат стверджує, що новий закон про медіа необхідний з міркувань інформаційної безпеки, для дотримання якої зараз застосовують виняткові методи за рішенням РНБО.

"Якби у нас було осучаснене законодавство, це можна було б зробити. Тому що у нас законодавство з кінця 90-х років, коли ще навіть інтернету не було. Закон про пресу у нас ще в УРСР був прописаний. Це все дуже застаріле" , - зазначила Євгенія Кравчук.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Наші мами і бабусі їдять російські фейки мегабайтами, з цим щось треба робити - заступник голови "Слуги народу"