RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У кожного п'ятого пацієнта з COVID-19 з'являється лише один симптом хвороби: фото

Нові дані досліджень, які провели в Королівському коледжі Лондона, показують, що для кожного п'ятого пацієнта з Covid-19 єдиним симптомом є висип.

Дослідження було опубліковано в British Journal of Dermatology.

Як стверджують дослідники, висип виявляється по-різному, в тому числі у вигляді горбків, його фіксували по всьому тілу.

Незалежне дослідження було проведено за даними про 11 544 пацієнтів, яких попросили також надати фотографії своїх висипань. Понад 400 людей подали зображення, які зараз опубліковано в інтернет-базі даних під назвою Covid skin signs.

"Вражає, що серед респондентів незалежного онлайн-опитування ми виявили, що один відсоток позитивних випадків ГРВІ-CoV-2 пацієнтів повідомив про висипання на шкірі як перший прояв хвороби, а 21% - як єдину клінічну ознаку COVID-19", - пишуть дослідники .

Як відомо, коронавірус атакує кілька систем організму, і тому існує безліч симптомів Covid-19. Загальновизнана вважаються симптоми "класичної тріади" - сухий кашель, лихоманка і втрата запаху або смаку. Вчені Королівського коледжу закликали вважати висипання на шкірі четвертим офіційним симптомом Covid-19.

Як повідомляв "Апостроф", у Франції виявили новий штам коронавірусу, який не визначається за допомогою звичайних ПЛР-тестів. Його діагностували у восьми пацієнтів однієї з лікарень в регіоні Бретань.