RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

У Тернополі масовий "бунт" проти карантину - більшість штрафів скасовують

У Тернополі суди масово скасовують штрафи підприємцям, які їм виписує поліція за порушення карантинних обмежень.

Про це повідомляє видання "Сьогодні".

За останні вихідні поліцейські на Тернопільщині склали 34 протоколи щодо недотримання карантинних вимог, однак частина з них вже найближчим часом буде скасована у судах. Про це розповідають місцеві підприємці, які вже мають приклад судових перемог.

Так, власник мережі ресторанів Тарас Ковальчук від початку пандемії заплатив лише один штраф з низки, накладених на нього. Він навіть взяв у штат адвоката, завдяки старанням якого суттєво зекономив і сплатив лише 34 тисячі гривень.

"В судах ми скасували більше 50 протоколів по періоду карантину", – ділиться ресторатор.

Ковальчук, щоб не закривати заклади під час карантину, зареєстрував релігійну організацію, яка має право здійснювати діяльність під час карантину. Він перетворив ресторан на трапезну, більярд-клуб - на храм "братства Лисих", а хостел - на монастир. Суд при скасуванні штрафів в аргументаційній частині вироку посилається на конституційні права і рішення Конституційного суду – кожен має право на підприємницьку діяльність і кожен має право на працю.

Те, що Конституція України має найвищу юридичну силу, і стає головним аргументом оштрафованих підприємців.

"Практика суду є різна, є рішення і про притягнення до адміністративної відповідальності й накладення штрафу в 34 тисячі гривень, і рішення, в яких суд констатував відсутність складу адміністративного правопорушення в діях особи. Але все ж таки більшість штрафів у тернопільських судах скасовують", – розповіла суддя-спікер Тернопільського міськрайонного суду Анна Мостецька.

Вже накладені штрафи підприємці намагаються скасувати в апеляційній інстанції, тож в Тернополі стала дуже популярною професія адвоката – бізнесмени тепер масово наймають їх на постійну роботу.

З п'ятниці, 19 березня, у Львові посилять карантинні заходи через сплеск коронавірусу.