RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Franko Prize – 2021: розпочався відбір номінантів

Комітет Премії сформував Раду експертів, яка протягом двох місяців оцінюватиме наукові роботи, які було подано на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2021 році. До складу Міжнародної Ради експертів увійшли 52 вчених з 10 країн світу: Австрії, Італії, Канади, Польщі, Словаччини, США, України, ФРН, Хорватії та Чехії.

Члени Ради експертів оцінюватимуть наукові роботи за трьома критеріями:

1) наявність інноваційних та оригінальних підходів у дослідженні;

2) концептуальність, системність та критичність дослідження;

3) міжнародний контекст і рівень наукового дослідження.

Імена трьох номінантів Міжнародної премії імені Івана Франка стануть відомі 20 травня 2021.

Цього року на здобуття Премії Франка було подано 26 наукових робіт. Дві роботи Комітет Премії відхилив через порушення вимог, одне подання було знято з розгляду номінаційним комітетом, оскільки книжка не відповідала Положенню- не містила імена рецензентів і бібліографію з теми дослідження. Отже, Рада експертів обиратиме трьох номінантів Міжнародної премії імені Івана Франка серед 23 претендентів. Ім’я лауреата оголосять 27 серпня під час церемонії нагородження, яка відбудеться у 165 річницю від дня народження Івана Франка на його батьківщині – у місті Дрогобичі.

Міжнародну премію імені Івана Франка присуджують щорічно з 2016. Лауреати Премії отримують грошову винагороду та золотий знак. У 2016 Премію здобув Любомир Гузар, Верховний Архієпископ-емерит Української Греко-Католицької церкви, кардинал Католицької церкви. У 2017 лауреатами стали професор Віденського університету, президент Міжнародної асоціації україністів Міхаель Мозер та академік, почесний професор Львівського національного університету ім. Івана Франка Олег Шаблій. У 2018 перемогу здобула професорка Українського католицького університету та Українського вільного університету Ярослава Мельник та доцент кафедри Східноєвропейської історії Гельсінського університету Йоганнес Ремі. У 2019 нагороду дістала докторка філології Міланського університету Марія Грація Бартоліні. У 2020 лауреатом став професор кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Ігор Сердюк.