RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Кишенькове ОПГ під виглядом громадської організації": Жорін висловився про "Патриотов - за жизнь"

За словами екскомандира полку "Азов", а нині керівника центрального штабу Нацкорпусу Максима Жоріна, "Патриоты - за жизнь" - це силове крило партії ОПЗЖ, що відповідає за охорону акцій партії та влаштовує провокації.

Про це він заявив у своєму відеоблозі.

"ОПЗЖ вирішили створити аналог харківського "Оплоту", і мабуть вже мріяли про нових Жиліна та Захарченка. Але у їхні плани вчасно втрутились українські патріоти", — зазначає Жорін, і заявляє: від самого початку створення "Патриотов - за жизнь" українські націоналісти не дають їм відробляти російські гроші.

Також Жорін розповідає про кураторів організації, зокрема про харків’янина Олега Ширяєва. Раніше Ширяєв позиціонував себе як патріот України, але "як виявилося, патріотизмом він прикривав свою рейдерську та контрабандну діяльність". Тепер Ширяєв став прихильником ОПЗЖ, де "готує гопників для рекету та провокацій".

Керівник штабу Нацкорпусу нагадав про зустрічі "Патриотов - за жизнь" з націоналістичними силами. Минулого місяця Національний Корпус виявив та заблокував базу бойовиків у центрі Києва. Ілля Ківа стверджував, що його соратники проводили там змагання з боксу, але націоналістам вдалося затримати одного з координаторів та вилучити записи з фіксацією зарплат тітушок.

Жорін обіцяє блокувати будь-які спроби провокацій проросійських сил та радить Медведчуку та іншим представникам ОПЗЖ "вкласти кошти у щось корисне на власну перспективу. Наприклад, у ремонт українських в'язниць та психіатричних лікарень".

Національний Корпус активно виступає проти проросійських сил в Україні. Так, за ініціативи політичної сили до Верховної Ради був внесений законопроект про колабораціонізм.